Patarimai, kurie leis išsikepti labai skanų kugelį

5 min read

Skaniai ir sočiai pavalgyti mėgsta daugelis. Dažniausiai tokie patiekalai būna paprasti ir daugeliui žinomi. Vienas tokių patiekalų yra kugelis. Tikriausiai nei vienas negalėtų atsisakyti šio puikaus maisto. Tačiau kaip benorėtume, ne visada galima pasigirti, kad jis pavyko puikiai. Kartais jis gaunasi kietokas, kartais trūksta tam tikrų prieskonių ar dar yra kažkas ne taip. Tad šiame straipsnyje ir pateiksime nemažai patarimų, kurie padės išsikepti labai skanų kugelį, kuriuo mėgausis visi.

Vien bulvių nepakaks

Kad kugelis pavyktų tikrai skaniai, vien tarkuotų bulvių ir prieskonių nepakaks. Norint, kad jis būtų minkštas ir tirpstantis burnoje, labai svarbu į jo tarkius įpilti pakankamą kiekį pieno. Kad būtų gaunamas kaip įmanoma geresnis efektas, jis turėtų būti karštas, kad būtų nuplikomi bulvių tarkiai. Taip kugelis gausis itin minkštas ir jo spalva bus labai šviesi. Taip pat į šį patiekalą nereikėtų pamiršti įmušti bent jau keletą kiaušinių.

Papildomas skonis

Jeigu norite, kad kugelio skonis būtų dar skanesnis, į jį nereikėtų pamiršti įdėti svogūnų ir lašinukų. Kuomet tarkuosite bulves, kartu galite sutarkuoti ir kelias svogūno galvas, taip tarkiai iš karto įgaus daugiau skonio. O lašinukai, prieš dedant į masę turėtų būti pakepinti, kad šiek tiek apskrustų ir išsilydytų. Taip pat kepant lašinukus galima įpjaustyti ir nedidelį svogūną ir jį pakepinti kartu ir visą masę supilti į bulvių tarkius. Aišku, jeigu nemėgstate per daug riebiai, tuomet lašinukus galite keisti į kitokią mėsą. Puikiai gali tikti faršas arba vištiena.

Be prieskonių apsieiti negalima

Kad kugelis būtų itin skanus, jam nereikėtų pagailėti prieskonių. Kaip žinia, druska puikiai draugauja su bulvėmis, tad šiam patiekalui jos pagailėti nereikėtų. Bet, aišku, jeigu į visą masę bus dedami sūrūs lašinukai, tuomet reikia būti atsargiems ir per daug nepersūdyti. Taip pat į kugelį reikėtų dėti pipirų, jie gali būti tiek juodieji, tiek kvapieji. Be to, šiam patiekalui puikiai tinka lauro lapas. Kad jo nereikėtų dėti lapeliais, nes po to valgyti nebus itin patogu, juos galima nusipirkti susmulkintus parduotuvėje.

Su kuo valgyti kugelį?

Iškepus kugelį, jį galima taip pat pagardinti. Kuo puikiausiai čia tiks grietinė. Jeigu norite dar kažko įmantresnio, galite ištirpdyti nedidelį kiekį lašinukų. O jeigu esate tikri gurmanai, tuomet tokiam patiekalui galite pasigaminti grybų padažą, kuris jį pagyvins ne tik skoniu, bet ir kvapu.