Kaip naudoti šampūną dažytiems plaukams?

 

Rekomenduojame atsispirti potraukiui plauti plaukus, kol ateis laikas tai padaryti, nes per didelis plovimas gali sukelti spalvos išblukimą. Geriausias būdas sužinoti, ar tikrai laikas išvalyti nešvarumus, yra pažvelgti į savo galvos odą. Kai kaupiasi natūralus aliejus, jūsų plaukai gali atrodyti matiniai, riebūs arba žvilgantys, bet ne visai blizgūs. Plonesnių plaukų tipams tai pasireikš praėjus 2–4 dienoms po plovimo šampūnu, o storesnių tipų plaukams riebalai susikaups po 5–10 dienų ar net ilgiau. Pabandykite atidėti plovimo dažnumą sausu šampūnu arba kartu plaudami. Arba pakaitomis plaukite plaukus kondicionieriumi kiekvieną kartą, kad vis tiek jaustumėte švarą nenaudodami tradicinio šampūno valymo priemonių. Reikia šiek tiek eksperimentuoti, bet kuo ilgiau atidėliosite šampūno naudojimą, tuo ilgiau išsilaikys jūsų spalva.

Plaunant šampūnu dažytiems plaukams – masažuokite galvos odą. Galvos odos masažavimas pirštų pagalvėlėmis (ne nagais) padeda pašalinti riebalus ir pašalinti susikaupusias produkto dalis – nepakankamai įvertintą kaltininką dėl spalvos išblukimo. Masažas su šampūnu padeda paskirstyti priemonę aplinkui, todėl galite apsieiti naudodami tik šiek tiek. Daugelis žmonių yra pripratę prie itin putojančių šampūnų, tačiau dauguma spalvoms nekenksmingų šampūnų yra mažai putojantys. Taip yra todėl, kad dideli burbuliukai paprastai rodo, kad šampūne yra sulfatų – kurie neigiamai įtakoją plaukų spalvos saugojimą. Taigi nesijaudinkite, jei masažuodami su savo spalvas saugančiu šampūnu nesusidarysite didelių burbuliukų – vis tiek gausite tokį pat veiksmingą valymą.

Daugelis žmonių mano, kad terminas „išskalaukite ir kartokite“ buvo rinkodaros priemonė, leidžianti nusipirkti šampūną du kartus dažniau, nei iš tikrųjų reikia. Manome, kad jei naudojami teisingai, dauguma šampūnų turėtų būti pakankamai veiksmingi, kad darbas būtų atliktas iš pirmo karto. Taigi po plovimo šampūnu nuplaukite drungnu iki vėsiu vandeniu ir eikite tiesiai prie kondicionieriaus. Kodėl ne karštas vanduo? Karštas vanduo linkęs greitai išblukinti spalvą, nes karštis atveria plaukų odelę. Tiesiog skalaudami sumažinkite temperatūrą keliais laipsniai.